top of page

An Encounter with Joel Goldsmith Group

Public·20 members

(suora lähetys<<<<) Suomi Viro elää 2022 9 elokuuta 2023


Siitä saat hyvän yleiskuvan, mitä on missäkin päin Viroa. Kartalta löytyvät näppärästi myös Viron viihtyisimmät kartanohotellit. Alla esitellään ensin Tallinna ja sen lähikohteet, minkä jälkeen suunnataan länteen Haapsaluun ja Viron saarille. Lännen jälkeen vuorossa ovat Etelä-Viron ihanat kohteet Pärnu, Viljandi ja Tartto – sekä jälkimmäisen lähellä sijaitseva kiehtova Peipsijärvi. Lopuksi esitellään Itä-Viron parhaat kohteet, joihin kuuluu useampikin kartanohotelli, Rakveren nouseva kylpyläkaupunki, Sillamäen salainen atomikaupunki sekä linnoituskaupunki Narva ja sen viereiset Narva-Joensuun rannat. Tallinna – kaupunki joka luo alati nahkansa Vaan onhan se kaunis – nimittäin Tallinnan vanha kaupunki.
Matkakohteena Tallinna on varmasti tuttu melkein jokaiselle suomalaiselle, mutta Tallinna luo nahkansa niin usein, ettei kaupunkiin ehdi oikein koskaan kyllästyä. Uusia kaupunginosia nousee trendikkäiksi ja aina riittää kokeiltavaksi hyviä uusia ravintoloita, baareja ja gallerioita. Eikä siitä pääse mihinkään: Tallinnan vanhakaupunki on maailman upeimpia keskiaikaisia kaupunkeja. Paras nähtävyys on keskiaikainen kaupunginmuuri, joka ympäröi edelleen Tallinnan vanhaakaupunkia.


Vieressä on Sakun kartano, jossa voi yöpyä varsin edullisesti. 1800-luvun alkupuolella rakennetun empire-tyylisen kartanon on suunnitellut tyylisuunnan mestari, Pietarissa komean uran luonut Carlo Rossi. Kartanossa yöpyessä voi miettiä vaikka sitä, kuinka onnellinen äijä herra Rehbinder mahtoi ollakaan. Hänellä oli sekä kartano että oma oluttehdas. Tallinnaan on matkaa alle 20 kilometriä. Keilan vesiputous ja ihana kartanohotelli Toinen upea kartanohotelli Tallinnan lähellä on Schloss Fall, joka sijaitsee komean Keilan vesiputouksen vieressä. Rakennustyyliltään uusgotiikkaa edustava kartano on hurmannut meidät täysin.


Monia kyliä asuttavat Viron vanhauskovaiset, uskonlahko, joka erkaantui pääkirkosta jo 1600-luvun lopulla. Ihan tosikkoja vanhauskovaiset eivät suinkaan ole: monen vanhan puutalon pihamaa on koristeltu mitä erikoisemmin, vaikkapa pehmonalleilla. Peipsijärvi on hyvin kalapitoinen ja sen rannoilla myydäänkin siellä täällä savustettua kalaa. Peipsijärven alueen sipulia pidetään erityisen herkullisena.


Tuulimyllyjen, kiviaitojen ja ruokokattojen Saarenmaa hurmasi suomalaiset 2000-luvun alussa ja moni suomalainen hankki saarelta kesäasunnon. Saarenmaa edusti sellaista perinteistä maalaisidylliä, joka Suomesta oli jo kadonnut. Sittemmin kovin Saarenmaa-kuume on jo hellittänyt, mikä ei lainkaan laske Saarenmaan viehätystä, pikemminkin päinvastoin. Nyt Saarenmaan voi taas ”löytää uudelleen”. Saarenmaan keskus on Kuressaare, jota koristaa pittoreski Piispanlinna. Aivan Kuressaaren keskustassa on ihastuttava pikkuhotelli Ekesparre Boutique Hotel.


[[[suoratoisto=]]<<<<] Suomi Viro elää 2022 17 kesäkuuta 2023


Peipsijärvi – koe Viron mahtijärvi ja vanhauskovaisten kylät Peipsijärven maisemissa aika tuntuu pysähtyneen paikoilleen. Kuva: Katiekk / Shutterstock Tarton lähettyvillä sijaitseva Peipsijärvi on puoliksi Viron ja puoliksi Venäjän puolella. Järvi on kooltaan mahtava – yhtä aavaa järvenselkää ei Suomessa pääse kokemaan (Inarinjärvi pääsee tosin lähelle). Viron puolelta Peipsijärveä kiertävän rantatien varrelta löytyy ihastuttavia ja omaperäisiä vanhan ajan puukyliä, joita moderni aika (tai suomalaisturistit) eivät ole juuri koskettaneet.


Tallinnasta löytyy myös uusia ja trendikkäitä majapaikkoja, kuten konteista rakennettu Hektor Container Hotel ja Iglupark, jossa voi käydä aamulöylyissä puusaunassa ja pulahtaa sen jälkeen mereen. Katso tarjoukset Tallinnan hotelleihin tai lue lisää Tallinnasta. Viron nähtävyydet lähellä Tallinnaa Virosta löytää nähtävyyksiä jo heti Tallinnan vierestä.


Lue lisää Tartosta tai katso tarjoukset Tarton hotelleihin. Wagenküll ja Sangaste – Etelä-Viron komeat kartanot Sangasten kartanon esikuvana väitetään olleen peräti Windsorin linnan Englannissa. Kuva: Aron Urb / / Visit Estonia Tarttosta ja Viljandista etelään on kaksi hienoa kartanokohdetta. Sangasten kartanon esikuvana on ollut Windsorin linna Englannissa. Näin ainakin väitetään. Yhdennäköisyys ei tosin ole aivan ilmeinen: siinä missä Windsorin linna on harmaata kiveä, Sangaste on rakennettu punaisesta tiilestä.


Kaunis se kyllä on. Kartano on avoinna vierailijoille kesäkaudella. Taageperassa sijaitsee puolestaan komea Wagenküllin jugendkartano, jossa toimii tyylikäs pieni spa ja hotelli. Linnamaisen kartanon kruunaa mahtava, 40 metriä korkea torni, johon voi kiivetä maisemia ihailemaan. Varsinaiset huoneet ovat funkkistyylisessä sanatorium-rakennuksessa. Niistä kerrotaan lisää sivulla Viron parhaat kylpylät. Võru ja Etelä-Viron kylpylät Vieläkin etelämpänä, melkeinpä Viron eteläreunalla, on pikkukaupunki Võru.


Syrjäinen Kihnu tunnetaan parhaiten siitä, että eristäytyneellä saarella ovat vanhat perinteet säilyneet hyvin, ja saaren naisia voi edelleen nähdä pukeutuneena kansallispukuihin ihan arkenakin. Parhaita aikoja Kihnun perinteisiin tutustumiseen ovat juhannus ja Katariinan päivä (25. 11. ), jolloin myös miehet vetävät ylleen kansallispuvun ja saarella voi seurata tanssi- ja musiikkiesityksiä. Kihnun majakka. Kuva: Elvis Antson / Shutterstock Kihnun kulttuuri on otettu mukaan Unescon aineettoman maailmanperinnön listalle.


Tilalla laiduntaa yli 300 eestinhevosta, ja ohjelmassa on ratsastusvaelluksia. Etelä-Viro – rantoja ja kiehtova kansallispuisto Etelä-Viron vetonaulana on rakastettu rantaparatiisi Pärnu. Kulttuuri- ja kaupunkimatkailijaa vetää puoleensa Viron toiseksi suurin kaupunki, yliopistostaan tunnettu Tartto. Kannattaa käydä tutustumassa myös tunnelmalliseen pikkukaupunkiin Viljandiin, joka sijaitsee Pärnun ja Tarton välissä.


Hedon Span Hiljainen Kylpylä on suunnattu vain aikuisille. Pärnussa voi asua myös kauniissa Ammenden jugendkartanossa. Kartanon rakentamiseen liittyy hauska tarina: kun Pärnun rikkaimpiin miehiin kuulunut Hermann Leopold Ammende ei löytänyt tyttärelleen sopivaa hääjuhlapaikkaa, rakennutti hän häiden viettoon kokonaisen kartanon. Lue lisää Pärnusta tai katso tarjoukset Pärnun hotelleihin. Kihnu – kansallispukujen saari Kihnulla kansallispukuja voi nähdä naisten ja tyttöjen yllä juhlapäivien ulkopuolellakin. Kuva: Meelika Lehola / Visit Estonia Pärnusta pääsee lautalla viehättävälle pikkusaarelle Kihnuun.


(suora lähetys tv>>>>) Suomi Viro elää 2022 21 kesäkuuta 2023


Työ Suomessa, perhe Virossa - Elämässä.fi


Aivan kartanon vieressä on komea, keskiajalta periytyvä raunioluostari (Padisen luostari). Kallaste Talu taas tarjoaa edullista maatilamajoitusta. Länsi-Viro – Haapsalu ja Viron saaret Tallinnasta lounaaseen on Läänemaa, jonka keskus on Haapsalun pittoreski rantakaupunki. Haapsalun vierestä, Rohukülan satamasta, lähtevät lautat Hiidenmaan saarelle. Viron saarista kaikkein tunnetuin on Saarenmaa, jolle matkustetaan Muhu-saaren kautta. Haapsalu – Ronja Ryövärintyttären maisemissa Haapsalun linnan tornista aukeavat kauniit maisemat. Kuva: Yegorovnick / Shutterstock Haapsalun pikkukaupunki on todellinen idylli – ja se onkin ikuistettu Astrid Lindgrenin tarinoiden kuvitukseen. Lindgrenin luottokuvittajana toiminut Ilon Wikland vietti lapsuuden kesänsä Haapsalussa, ja sittemmin Ruotsiin muuttanut Wikland tajusi vanhemmiten Haapsalu-muistojensa vaikuttaneen ratkaisevasti taiteeseensa.


Linnamainen majakka seisoo saaren länsiosan nimellä sisämaassa korkean mäen laella, ja sen valo loistaa yli sadan metrin kokeudella merenpinnasta. Aivan niemen kärjessä on toinenkin majakka, valurautainen ja punaiseksi maalattu Ristnan majakka vuodelta 1873, komea maamerkki sekin. Majakat ovat lähekkäin, koska Kõpun majakkaa ei enää pidetty yksin riittävänä alueen paksujen sumuverhojen takia. Hiidenmaan kolmas komea majakka on saaren pohjoiskärjessä kohoava valkoinen Tahkunan majakka. Vieressä on korkea metallitorni, joka kunnoittaa MS/Estonian uppoamista (1994). Tornista riippuva suuri metallikello soi myrskyjen aikaan. Nähtävyydestä käy myös Suuremöisan kartano, jossa on pieni museo.


Kuressaare tunnetaan myös kylpylöistään. Näistä paras ja hienostunein on Georg Ots Spa Hotel. Maalaistunnelmiin Saarenmaalla pääsee Maatalo Aadussa, joka on rakennettu ja sisustettu perinteiseen tyyliin. Aadu sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Kuressaaresta. Lue lisää Saarenmaasta tai Kuressaaresta. Muhu ja Viron paras kartanohotelli Pädasten kartano on Viron parhaita kartanohotelleja. Myös ravintola Alexander hurmaa. Kuva: Visit Estonia Saarenmaan ja mantereen välissä sijaitseva Muhun saari tunnetaan parhaiten Pädasten kartanohotellista ja sen fine dining -ravintolasta Alexander. Molemmat on valittu useasti lajissaan Viron parhaiksi, ja hintataso on sen mukainen.


Yllättäviä faktoja Virosta - Visit Estonia


Kaupungin kuuluisin asukas oli Friedrich Reinhold Kreutzwald, joka kokosi Viron kansalliseepoksen, Kalevipoegin. Komealta kalskahtavasta sukunimestään huolimatta Kreutzwald tuli köyhästä perheestä: hänen isänsä oli maaorja. Kirjailijalle on omistettu kaupungissa kotimuseo. Kaupungin keskusta on pikkuruinen. Puutalojen seassa on komea, vaaleanpunainen minipalatsi, jossa toimii Georgi Hotell. Võrun ympäristössä on myös kaksi erinomaista kylpylää, Kubija Hotel and NatureSpa sekä Pühajärve Spa & Holiday Resort.


(katsoa netissä<<) Suomi Viro 2022 17 kesäkuuta 2023 Hei


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page